תחזוקה למאגרי מים

נץ הדברות -תחזוקה למאגרי מים – כל מה שחשוב לדעת
תחזוקת מאגרי מים, ניקוי וחיטוי עם בעלי מקצוע מובילים בתחום, בעלי הכשרה ורישיונות מתאימים, כולל מתן אישורים לפי דרישת הרשויות.

תחזוקת מאגרי מים
ניקוי וחיטוי מאגרי מים

בשנים האחרונות אנחנו שומעים לעיתים קרובות על אירועים שמתרחשים בארץ בעקבות הזנחה של מקורות מים, זיהומים ומחלות קשות שנגרמות בעקבות חשיפה למזהמים במים.
בין אם מדובר על מי שתיה, או מאגרי מים של בתים משותפים, אנשים בימינו מאוד מודעים לסכנות של מים מזוהמים והשפעתם על איכות החיים.

רק לפני שנים אחדות, התגלו עכברים מתים, מזיקים ומזהמים אחרים בתוך מאגר מים בבניין משותף בתל אביב.
הדיירים סבלו מכאבי בטן וכאבי ראש ורק לאחר תקופה ארוכה עלה חשד לזיהום במאגר המים של הבניין, שהוביל לבדיקה וגילוי של מאגר מים במצב הזנחה מתקדם, שלא לדבר על תחושות הדיירים, כאשר גילו שהם וילדיהם השתמשו במים שהיו מלאים בפגרי עכברים וזיהומים שונים.

תחזוקת מאגרי מים - נץ הדברות

בואו נדבר

נץ הדברות - בעלי רישיון, הכשרה, ציוד וכלים ייעודיים לבצע חיטוי וניקוי מאגרי מים בבניינים משותפים, או לצורך קבלת טופס 4, כמו גם דיגום מים, תחזוקה למאגרי מים ועוד. צרו קשר להזמנת השירות!

מי אחראי על איכות המים בישראל?

רוב המים בישראל מסופקים על ידי הרשויות וכפופים לפיקוח קפדני. לכן המים שמגיעים לרוב התושבים בארץ הם ברמה תברואתית גבוהה, כאשר גם המים עצמם וגם המערכות בהם המים עוברים ומאוחסנים - נבדקות לעיתים קרובות ועומדות בתקנים מחמירים. אבל החל מנקודת החיבור של מערכת המים הציבורית אל תשתית הבניין - איכות המים נמצאת באחריות הדיירים. ועד הבית אחראי על טיפול בצנרת, במערכות המים ובמקרים מסוימים, גם מאגרי מים.

מאגרי מים בבתים משותפים

בנייני מגורים מעל 5 קומות חייבים להחזיק מאגר מים שתפקידו להגביר את לחץ המים לקומות הגבוהות ולשמש במצבי חירום, כמו הפסקת מים, או אספקת מים למערכת כיבוי אש. בכל מאגר מים קיימת סכנה של חדירת מזהמים, השוקעים אל תחתית המאגר ואל הדפנות הפנימיים שלו, אשר הופכים את המים לא ראויים לשתיה, רחצה ובישול. זיהומים כאלה יכולים לגרום לפגיעה משמעותית בבריאות המשתמשים במים והם מגיעים ממקורות שונים ומגוונים: הצטברות אבק, היווצרות בוצה, צואה של עופות, חרקים, לטאות ובעלי חיים אחרים, שתן ופגרים שהגיעו אל המאגר בדרכים שונות. לכן חובה לשמור על תחזוקה של מאגרי מים, הכוללת ניקוי וחיטוי מקצועי בהתאם לתקנות, כדי למנוע חשיפה של הדיירים למחלות שונות ומסוכנות, ביניהן:

איך מבצעים תחזוקת מאגרי מים?

תחזוקה של מאגרי מים, ניקוי וחיטוי, מבצעים רק בעלי מקצוע מוסמכים ומורשים. העבודה נעשית בשלבים:
  • סגירה של צינורות כניסה ויציאת מים במאגר
  • ריקון המים והמשקעים
  • ניקוי חלקי מתכת
  • ניקוי פנים המאגר - דפנות, רצפה ותקרה
  • שטיפה יסודית
  • חיטוי עם חומרי חיטוי מאושרים לפי דרישות משרד הבריאות
דילוג לתוכן